perjantai 3. elokuuta 2012

Uudellamaalla


Sää suosi melomista tänään, tuulet olivat vähäisiä. Iltapäivällä hyvän tovin jopa laitamyötäistä.


Autolla ajaessa huima, että noin Pyhtään tienoilla on maastossa valtavasti kiviä. Sama näkyy täällä merellä. Vaikea arvailla onko kivisyys jääkauden siirtotyötä vai lohkoutuuko kallio paikoitellen herkästi


Hiekkarantaisia saaria oli mukava jakso ennen Loviisaa ja pienessä harjumaisessa saaressa pidin päivätaukonikin. Purkista tonnikalaa ja näkkileipää paketista on yksinkertainen menu.


Loviisan ydinvoimala näkyy hyvin merelle. Ensin luulin katsovani vain kahta öljysäiliötä ja piippua mutta huomattavasti isommasta värkistä olikin kysymys.


Näillä tienoin ainakin rapakivialue jo loppui. Jonkin aikaa sain kulkea aika korkeiden, jyrkiksi lohkoutuneiden kallioiden editse. Jyrkistä rannoista laineet heijastuvat takaisin ja joutuu melomaan ristiaallokossa, jossa on oltava kovin valppaana. Yhdessä tuollaisessa paikassa ylimääräistä jännitystä aiheutti kalanpyydyksen korkealle rantaan viety pitkä kiinnitysköysi, joka minun oli pakko ylittää ja luottaa köyden olevan riittävästi alas taipunut, etten takerru siihen kiinni.


Pellinki on mielenkiintoinen lokeroinen saaristo, joka näyttää olevan lomanviettokeidas. Ainakin Tirmon lossirannassa oli oikea viikonloppuvilske käynnissä. Kävin kaupassa, tankkasin vettä ja söin nautinnollisen pitsan.


Rannasta lähtiessä huomasin nostoevän juuttuneen. Evän kotelossa on tukevasti kivi. En pystynyt melomaan kilometriäkään hoipertelevalla kajakilla, vaan vedin sen rantaan. Kivi on tiukassa. Rannassa on kallellaan vanha taulu "Yksityisalue - Privat". Korjaan evän aamulla. Saapa nähdä tuleeko joku häätämään minua yöllä.


Melontamatka tänään 53,9 km.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti