lauantai 1. syyskuuta 2012

Saareton rannikko

Kuva, tauolla Pyhäjoen suistossa.


Lauantai 1.9.2012, illalla, Piehinki, n. 15 km Raahesta etelään, kalastus- ja venesatama. Kajakit vesillelaskuluiskassa, teltat vajojen vieressä.


Aamulla Kalajoella tuuli kaakosta, siis mantereen puolelta tällä rannikon osalla. Kuitenkin mereltä tuli maininkeja vinosti rantaan. Matalalla rannalla ne saattoivat kohota taas yllättävän suuriksil. Murtuipa yksi maininki sivulta kajakin päällekin. Melalla tukeminen oli tarpeen. On meille arvoitus, miten nuo mainingit ovat syntyneet, kaakkoistuulella tulee maininkeja lounaasta. Ehkä ne tulevat kaukaakin. Tuulen synnyttämät aallot ja ulapan mainingit olivat suorassa kulmassa toisiaan vasten. Tämä synnytti paikoin vahvan ristiaallokon, jossa meno oli aika pomppuista.


Joutsenia näkyi iso parvi. Edellisinä päivinä on näkynyt harmaalokkeja paikoin suurina parvina, sekä aikuisia että nuoria lintuja. Varmaan vaeltelevat ennen muuttoa.


Kalajoelta pohjoiseen eri koko rannikolla ole paljoa saaria,paikoin on kymmeniä kilometrejä ilman yhden yhtä saarta. Maisemat ovat avarat, mutta rannikko on hyvin avoin tuulille.


Päivän melontamatka.Kalajoen p-puolelta - Piehinki 38,4 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti