perjantai 10. elokuuta 2012

Etelän matkalla


Perjantai 10.8.2012, Hanko, Kummelskärsklackarna


Kuva, perjantai, lyhyt tauko Tammisaaren saaristossa


Aamu tuntui viileältä, kun aurinko ei ylettynyt paistamaan leiriimme. Suunta lounaaseen pienessä myötätuulessa veneväylän kulkusuuntaa seuraillen. Upea melontakeli. Olemme enimmäkseen sisäsaaristossa, aika paljon mökkejä, mutta aina välillä myös vapaita, kutsuvan sileitä kalliorantoja ja suojaisia poukamia kuin melojaa odottamassa. Lounastauolla lämpimällä kalliolla on mukava ottaa päiväunet hetkeksi.


Reittimme seurailee linnustonsuojelualueen reunoja. Näemme merikotkan varsin läheltä, räyskiä, pilkkasiiven. Koskelon poikueita kohdatessamme pysähdymme. Tuntee häiritsevänsä liikaa, kun näkee miten emo ja poikaset juoksevat pakoon pitkin vedenpintaa kuin henkensä hädässä. Näky on samalla vähän koominen, poikaset kiitävät pinnalla kuin vieterilelut, jalat pyörivät kuin siipirattaat, vesi pärskyy kuin moottorin sylkemänä. Poikue ei ihan heti pysähdy. Vaikea ymmärtää miten nyrkin kokoiset poikaset jaksavat tuota menoa satoja metrejä.


Hangon tornit ovat parin kolmen kilometrin etäisyydellä telttojemme edessä. Olemme hiukan etelämpänä Hankoniemen kärkeä nyt, huomenna matkamme alkaa kääntyä pohjoisen suuntaan. Paljon tämän etelämmäksi ei Suomessa pääse.


Aamulla lähdemme ensi töiksemme Hankoon. Minun pitää käydä ostamassa otsalamppu. Olen nimittäin hukannut lamppuni. Jäikö lie kotiin vai hukkasinko siskon rantaan, uusi joka tapauksessa tarvitaan. Kaupunkiseikkailu odottaa.


Melontamatka tänään Inkoon/Snappertunan Grisselklobbenin itäiseltä naapurisaarelta Hangon Kummelskärsklackarna luodoille 42,3 km

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti