keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lämmintä sisätilaa


Keskiviikko, 29.8.2012, Kokkolan campingalue. Olemme majoittuneet suihkulliseen mökkiin.


Kuva 1. Aamupuuron valmistus saaren rantakalliolla.

Kuva 2. Varusteiden kuivatusta. Valitettavasti kaupunkireissun aikana tuli sade ja verannan kaiteelle jätetyt vain kosteatkin varusteet ovat nyt märkiä.


Aamu lupailee tyyntä päivää. Matka jatkuu yhä makean veden altaalla, Luodon järvellä. Aluksi meloimme kapeita kiemuraisia vesialueita ja matalia kasvillisuuden peittämiä lahtia, todellisia lintuparatiiseja. Altaan rajaava penger ja sulku tulivat vastaan viitisen kilometriä ennen Kokkolan satamaa, Ykspihlajaa. Humuksen värjäämä allasvesi vaihtui taas kirkkaaksi merivedeksi.


Kokkolastakin näkyy merelle vain hyvin teollinen näkymä, iso satama, läjiä hiiltä, hiekkaa ja jotakin muuta vastaavaa. Isoja tehtaita, valtavia aallonmurtajarakenteita. Satama on alunperin täälläkin rakennettu hyvin suojaiseen paikkaan, lahden pohjukkaan. Maan kohoaminen ja laivojen kasvu ovat siirtäneet sataman ulommaksi, avomeren ääreen. Satama olisi hyvin ikävä ohitettava esimerkiksi eilisten pohjoisen puoleisten maininkien aikaan. Nyt täysin tyynessä, olemattoman laivaliikenteen aikaan oli vain ihan mielenkiintoista.


Meloimme sen suojaisen lahukan pohjaan, hiekkarannalle, joka nyt jo vähän koleassa säässä oli täysin autio. Campingalue on ihme kyllä toiminnassa vielä tämän viikon. Varasimme mökin ja saimme vielä ystävällisen autokyydin tavaroillemme, kajakkeja kun emme pystyneet tuomaan lähelle. Aluetta halkova kapea salmi oli puomitettu valitettavasti.


Kaupungilla tapasimme Kokkolan melojista Sarin, joka lahjoitti meille uunituoreen melontakartan alueesta. Saimme vihjeitä yöpymispaikoista seuraaville matkamme jaksoille. Kiitokset!


Syömään ravintolaan, kauppaan, pyykkitupaan, täyttä touhua koko ilta.


Melontamatka Stora Stengrundet - Kokkola 24 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti