sunnuntai 19. elokuuta 2012

Saunailta


Sunnuntai, 19.8.2012, Pori, Baablingin lahti, Uudiskeri


Yö oli ollut tuulinen, aamulla tuuli lauhtui. Sateen uhkaa ja pientä sadetta läpi koko päivän. Onneksi oli aika lämmintä.


Leudon tuulen ansiosta saatoimme valita suoria reittejä niemen kärjestä toiseen tällä vähäsaarisella, suojattomalla osuudella. Etenimme rauhallista tahtia, jotta Veli-Matin olkapäällä olisi jotakin mahdollisuutta toipua.


Vaikka tuuli oli olematon, mainingit Porin edustalla olivat isoja. Reposaaren sataman suulla ristiaallokko ravisteli meitä aivan tarpeeksi. Matala merialue voimistaa jälleen kaikkia aaltoja. Jos todella tuuliksi olisi täällä varmaan hyvä pysyä poissa kaikkien ihmisten tekemien rakenteiden luota.


Reposaaren taakse päästyämme olemme kuin järvimaisemassa. On saaria ja salmia. Vedet ovat paikoitellen hyvin matala ja kivisiä. Itse Reposaaressa käymme kahvilla.


Baablingin lahdella katsastelemme saarteen rantoja yöpymispaikalsi. Sopiva paikka löytyykin, mutta valitettavasti se on suorastaan mökin pihapiirissä. Kysymme luvan yöpymiseen. Jonkin ajan kuluttua isäntäväki tulee veneellä leiriimme ja kutsuu saunaan. Tottahan menemme. Reissumme kiinnostaa ja pianhan me juttelemme saunomisen lomassa kaikesta mahdollisesta. Rattoisa ilta.


Melontamatka Hyviluoto - Uudiskeri 35,6 km

 

2 kommenttia:

  1. Tuttuja kokemuksia Porin edustalta. Tavallaan hienoimmat melonnat on teillä vielä edessä. Onnea ja keveitä tuulia.

    VastaaPoista
  2. "Hauska taas huomata, että Veli-Matti selvästi nauttii tällaisesta kohtuullisesta keinutuksesta. Mela vetelee täsmällisesti ja tuntuu, että vauhtmmei on suorastaan kovempi kuin tyynessä."

    Toivotaan paranemista olkapäälle. Samanmoisia kokemuksia myös itselläni, aikanaan vastatuulimelonta tuntui hallitummalta kuin myötäinen, ja olkapää kipeytyi. Jalkani nähtävästi ehti paremmin mukaan vedon alkuun vastatuulessa, mutta myötäisessä oli jalkatuki vähän myöhässä jolloin voimavaihe menni liian pitkälle, olkapää teki turhaa työtä vetoa vastaan ja kipeytyi, tai vähintäänkin alkoi lonksumaan.

    VastaaPoista