torstai 2. elokuuta 2012

Kaunis saari


Torstai 2.8.2012

Aamupäivällä Ristisaaressa suoraan kohti leiriäni oli tulossa kaksi venettä. Huolestuin, että nyt joku tulee pitämään minulle moitesaarnan leiriytymisestäni hänen lammashakaansa. Sellainen tuo paikkani oli päätellen papanoiden määrästä pitkin kalliota. Kuitenkin tulijat pysähtyivät päästykään varovaisesti rantamatalaan ja nostivat sukeltaja vedessä lipun. Lähtiessäni meloin heidän vierelleen mahdollisia sukeltajia varoen ja sain kuulla Metsähallituksen siinä tekevän kansallispuiston alueella luonnonvarakartoitusta. Pitkäaikaisseurantaa siis.

Tänään lounaistuuli oli ihan kohtalainen. Avoimilla väleillä aallokko nousi kajakista katsoen ihan huomattavaksi. Meloin Kaunissaareen. Sain viedyksi roskat, kauppa, kahvila, luontotupa, pikkuinen saaristolaismuseo, hienoja hiekkarantoja itäreunalla, kaikkea tuli katsastettua, mutta yhä vain tuuli ja aallonko pysyivät voimissaan.

Vilkkaan Kotkasta länteen menevän laivaväylän ylittäminen vaati suunnittelua ja muutaman kilometrin melomista vastatuuleen korkeassa aallokossa, jotta pääsin turvalliseen ylityspaikkaan. Taas rupesi aallokkomelonta vähitellen sujumaan.

Nyt olen majoittunut Långön koillisnurkkaan, siuojaiseen lahteen. Tähän luonnonsatamaan on Pyhtään meriveneilijät rakentanut käyttöönsä laiturin. Paikalla on yksi iso fiskari, jonka kippari toivotti hyväntahtoisesti minut tervetuleeksi leiriytymään. Olin hyvin tyytyväinen tähän käytännölliseen vaikka eräromantiikkaa vailla olevaan ratkaisuun.

Melontamatka jäi tänään 16 kilometriin. Mutta tulihan Kaunissaarta ihailluksi ihan aiheellisesti.

2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen leiriytymispaikka - vaikkakin nyt sitten eräromantiikka vähän uupuikin tällä kertaa. :-)

    Hyviä melontakelejä toivottelen täältä Helsingistä!

    VastaaPoista
  2. Kajakki sopii hienosti itäiselle Suomelahdelle juuri matalien ja kivikkoisten rantojen takia. Kajakilla pääsee minne vain, mutta yritäpä purjeveneellä maihin! Paikka täytyy silloin tietää etukäteen tarkkaan. Ilkka S

    VastaaPoista