maanantai 13. elokuuta 2012

Helteestä nautiskellen


Maanantai 13.8.2012 Rymättylän Ruotsalainen saaren eteläpuolella, Isolamppi saari. Velkuaan matkaa n. 13 km pohjoiseen.


Uskomattoman hyvä tuuri kelien suhteen jatkuu yhäkin. Hyvin aurinkoista, tänään mitätön tuuli, sekin enimmäkseen myötäisenä.


Tämä Saaristomeren kolkka on lähellä autoteitä, on lossiyhteyksiä ja siltoja. Se tietysti mahdollistaa runsaamman loma-asutuksen. Veneitäkin näkee väylillä. Elokuu taitaa kuitenkin jo olla lomakauden hiljaista aikaa, melojakin löytää hyvin mahdollisuuden ylittää rauhassa vilkkaimmatkin väylät.


Itsekin on tullut liikutuksi täällä vuosien myötä monissa paikoissa ja onhan tätini ollut täällä opettajanakin. On mukava meloa tyynessä ja jutella kaikista mahdollisista muistoista kustakin paikasta.


Saaristomeri on hemmotellut meitä myös hyvillä leiripaikoilla. Olemme onnistuneet nytkin löytämään paikan, jossa saa kajakit ylös sileälle kalliolle helposti, teltan viereen vaakasuoraan suojaisasti, on hyvä uimapaikka ja vaatteiden pesaisupaikka. Ynnä kaikki tämä ilta-auringon puolella. Tämä on ylellisyyttä, joka rasittavan melonnan jälkeen nostaa hilpeän mielen pintaan. Hyvällä säällä on tässä tietysti ratkaiseva merkitys.


Melontamatka Trollö - Isolamppi 40,7 km


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti