maanantai 27. elokuuta 2012

Maininkien pauhussa

Kuva, sataa, kajakit on kannettu rantakivien yli heinikkoon, kevyt sadekatos, "tarppi" on jo pingotettu. Teltan pystytys käynnissä


Maanantai 27.8.2012, Torsön, avomeren reunalla, Uudenkaarlepyyn luoteispuolella.


Tuntuu todella hyvältä maata selällään teltassa ja kuunnella maininkien pauhua ja välillä sateen ropinaa. Olimme tänään hyvän sään aikaan liikkeellä. Kova tuuli puhkesi vasta leiriydyttyämme suojaiseen lahteen avomeren äärellä.


Rantautuessamme satoi. Sade ja märkyys on todella kiusa telttoja pystyttäessä tai purkaessa tai muuten tavaroita käsitellessä. Meloessa ei sateesta ole yleensä haittaa. Kajakista ei vain huvittaisi nousta pois.


Tänään sää oli melomiseen ihanteellinen. Rannat olivat erityisen kauniita avomeren reunalla Vexalan tienoilta pohjoiseen. Hiekkaisia poukamia kallioiden välissä. Komeita karuja rantakallioita, joista näki tyrskyjen lyövän pitkälle kunnon länsituulen puhaltaessa aavalta. Kuvittelimme itsemme istumassa kallion pikkumökissä ikkunan ääressä, kahvikuppi kädessä myrskyä tuijottaen. Vuokrata halutaan, sopiva mökki.


Merikotkia näkyy tuon tuosta ja välillä hyvin läheltä. Joutsenia, mutta ei enää kyhmyjoutsenia. Näimme taas samanlaisen pienen "valtamerilinnun", jollaista ihmettelemme Hankoniemen kärjessä. Pieni rohkea pystypyrstöinen, kaitanokkainen sukeltaja.


Melontamatka Vöyrin Hällnäs - Torsön 43,4 km

3 kommenttia:

  1. "Naapuriseurasta" Sari kysyi teidän saapumista Kokkolaan. Me voisimme olla sitten hieman pohjoisempana Raahen tienoolla vastassa ja tarvittaessa jeesaamassa. Jos lähempänä saisi tarkempaa aikataulua.

    Terv. Antti Orava
    ( hotrodfen(at)gmail.com 0408443007 )
    Raahen Purjehdusseura, melontajaos

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli pieni virhe edelliseen.. Eli tänään tiistaina seuran yhteismelonta Perhonjokisuulla, majoitustarjous edelleen voimassa myös. Puh. 040 556 0107/K-P retkimelojat, sihteeri

      Poista