sunnuntai 12. elokuuta 2012

Saaristomerellä



Sunnuntai 12.8.2012, Gullkronafjärdenin pohjoisreuna, Trollö


Kuva: Korkeata kallioseinää Gullkronafjärdenille tullessa.


Hyvä sää jatkuu onneksemme. Aurinkoista, lämmintä ja kohtuullisia tuulia. Hiittisen kyljestä jatkoimme kapeikkoa pitkin Taalintehtaan suuntaan, mutta pujahdimme länteen Lövön kohdalla. Salmen poikki ei enää kulkenut lossi, vaan paikalle oli ilmestynyt uljas, korkeuksissa kulkeva silta. Kajakista matalalta katsoen se vaikutti epätodelliselta tässä ympäristössä.


Pilkkasiipi onkin tosi tyylikkään näköinen lintu lennossa. Hyvin tumma ja nimen mukainen valkoinen pilkka siiven takareunassa loistaen. Pieniä parvia seuraa kiikarilla kuin olisi lentonäytöstä katsomassa.


Gullkronafjärden on sekin laaja selkä. Länsituuli on aika maltillista, mutta aallot nousevat sellaisiksi, että niitä on ruvettava tarkkailemaan ja oltava huolellinen joka ainoan aallon suhteen. Paikoin rantakalliot ovat jyrkkiä ja korkeita, voimakas ristiaallokko tuntuu parin sadan metrinkin päässä.


Jatkamme tästä eteenpäin kohti Rymättylän eteläosia ja edelleen kohti Velkuaa. Emme siis mene Paraisten kautta. Kiitos Mika kutsusta. Huoltotauollekin olisi ehkä aihetta, mutta toistaiseksi tavarat ovat pystyneet ehjinä ja mekin noin suhteellisen siisteinä. Nyt kelit ovat suosineet, meidän kannattaa tehdä matkaa.


On ollut hauska huomata, miten yhteiskeittiössämme annoskoko on pikkuhiljaa kasvanut. Nyt hyväksi mitaksi on vakiintunut: se mikä trangia-keittimen kattilaan mahtuu.


Melontamatka: Hiittinen/ Rysskär - Trollö 39,2 km

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti