lauantai 25. elokuuta 2012

Kurkia

 


Kuva, tukeva lounas Moikipäässä vaatii keskittymistä.


Perjantai, 24.8.2012, illalla Vaasan Vaskiluodossa leirintäalueella


Peilityyntä. Korsnäsissä vesi on todella kirkasta. Rantavedet ovat valtavan matalia ja kivisiä.


Iso merihanhiparvi menee lännen - etelän suuntaan. Näemme lisää joutsenia. Alkaa jo kiinnostaa onko täällä pohjoisraja kyhmyjoutsenelle ja alkaa joutsenen alue. Näemme joutsenpoikueen, neljä poikasta. Ovat varsin pelottomia, toisin kuin kyhmyjoutsenet.


Useita merikotkia jälleen. Tämän päivän lintu on kuitenkin kurki. Näemme kymmenisen kurkiparvea. Vaikea sanoa mihin ovat matkalla vai kiertelevätkö vain. Tapansa mukaan toitottavat. Lähimpää lentävistä parvista kuuluu myös vaimeampi rupattelu ja jälkeen jää siipien havina.


Illaksi varasimme puhelimella mökin Vaasan Vaskiluodon leirintäalueelta. Netissä on alueelle virheellinen osoite. Kiertelemme ja myöhästymme, emmekä pääsekään mökkiin. No, täytyy sitten vain laittaa teltta pystyyn


Melontamatka, Korsnäs - Vaskiluoto 59,6 km


 

1 kommentti:

  1. Hei,
    Näkemänne kurjet taitavat oleilla päivisin läheisellä Söderfjärdenillä, josta siirtyvät aina iltaisin yöpuulle merenrannalle lämmittelemään ja taas aamulla ruokapöytien ääreen pelloille. Söderfjärden (http://www.sundom.fi/?id=85&lang=2&pid=49&mid=63)
    on meteoriittikraatteri ja on nykyisin halkaisijaltaan 5-6km pitkä peltoaukea. Ollaan käyty ihailemassa lintutornista ja Meteoriihestä kurkiparvia syksyisin. T. Leea ja Jukka

    VastaaPoista