perjantai 17. elokuuta 2012

Puutaloja ja kauneusunia




Kuva: vanhassa Raumassa


Perjantai 17.8.2012 Rauma, edelleen Poroholman camping-alue.


Sää on aurinkoinen, lämmin ja vähätuulinen. Nautimme kesäpäivästä Rauman kaupungissa ja pysymme toisenkin yön mökkimajoituksessa. Ensin apteekkiin, täydennämme tulehduskipulääkevarastoa. Sitten Rauman hienoon vanhaan kaupunkiin. Kävelemme nautinnollisen päämäärättömästi pitkin kaikkia eteen sattuvia hyvän fiiliksen antavia kujia. Täällä yksikerroksisten talojen ja hevoskärryille sopivien katujen seassa on vain jotenkin hyvä tallustella. Ihme, että tämä laaja alue on säilynyt läpi -60 ja -80 lukujen.


Käymme syömässä hyvin ja kiireettä torin reunan ravintolassa.


Raumasta jää turistille helposti mieleen museomainen vanha kaupunki. Eilen kaukaa mereltä tullessa näkyi täysin toisenlainen puoli: iso satama ja raskaat teolliset rakenteet. Monipuolinen ja elävä kaupunki siis kaiken järjen mukaan.


Camping-alueen lahdella ja nurmikentillä viihtyy nelikymmenpäinen valkoposkihanhien lauma. Komea joukko arktisia lintuja, jotka ovat tainneet valita vähän kevyemmän elämäntavan. Meitäkin alue viehättää, siisti ja toimiva. Tänään olemme ehtineet jo kolmeen otteeseen nauttia hyvät päiväunet.


Saapas kuitenkin nähdä minkälainen musiikkijuhla on luvassa, kun tuonne ravintolan terassille viritellään karaokeiltamia. Toivottavasti lopettamisajankohta pysyy järjestäjien hanskassa.


Aamulla aiomme lähteä liikkeelle. Sää tullee olemaan hyvä ja reittikin suojaisa. Veli-Matti yrittää rauhallisessa melonnassa etsiä kaikki asiat, joilla eliminoida olkapään kipeytyminen. V-Mn varamela on hänen vakiomelaansa isompi, mutta äärimmäisen tuttu, vanha hyvä työkalu. Ehkä jokin muuttuu hitusen, ja jonkin kriittisen paikan kuormitus vähenee. Olemme voineet konsultoida tuttavajoukon asiantuntijoita, mistä isot kiitokset.


Melontamatka tänään 0 km.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti