sunnuntai 26. elokuuta 2012

Suunta itään


Sunnuntai, 26.8.2012, Vöyri


Aamu oli taas kolea. Auringon lämpö alkoi aamupäivän aikana kuitenkin tuntua ihan kesäiselltä taas. Tuuli oli vähäistä ja tyyntyi välillä kokonaan.


Vaasan jälkeen rannikon linja kääntyy hetkeksi itäänpäin. Me valitsemme kurssimme kulkemaan saariston läpi. Olisimme voineet valita myös avomeren reunan ja ylittää suuria selkiä ainakin suotuisalla kelillä. Sisäsaaristossa kuitenkin näkee enemmän erilaisia maisemia ja riskitkin ovat pienempiä.


Iltapäivällä alkaa olla sateisen näköistä, ukkosen jyrinää kuuluu. Ukkoselta säästummessa, mutta melkoisen rankkasateen saamme niskaamme. Sataa lyhyin tauoin iltaan saakka.


Vesi on täällä edelleen hyvin kirkasta. Kuitenkin paikoin ikäänkuin humuksen värjäämää. Onkohan täällä ollut paljon soiden ojitusta tai turvetuotantoa?


Melontapaita on pitkän pesutauon takia suolaantanut ja tuntuu kosteassa ilmanalassa aina märältä.


Rantoja reunustaa kaikkialla tuuhea ruovikko. Saaret ovat hyvin kivisul. Sateen valuessa etsimme leiriytymispaikkaa, mutta emme löydä mieluisaa millään. Lopulta päädymme Vöyrin (Vörå) venekerhon vierasvenesatamaab. Teltat pystyyn nurmelle ja sateen aikana ruokatauolle syömään kioskin katetun terassin suojiin kunnon kebabateria.


Melontamatka, Västra Harrbådan - Vörå båtklubb, 44,0 km

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Hyvän mittaisen päivämatkan olette taas päässeet etenemään.

    VastaaPoista
  2. Veli-Matti ja Seppo

    Matkanne on hyvällä mallilla ja kestävyyskin on jo keteltu. Olisin voinut tulla muutamaan Pohjanmaan venesatamaan tapaamaan teitä (Raippaluoto, Korsnäs..). Sen verran lähellä asun. Mielenkiintoista lukea blogianne. Tavataanko Kalojoella, Limingassa, Hailuodossa?

    Antero

    VastaaPoista
  3. Milleköhän päivälle osuu Kokkola teidän retkelle? Voisimme oman seuramme kanssa kenties jotenkin kohdata matkalaiset. Ja vinkiksi, että jos olette täällä viikolla 35, olisi halutessanne mahdollista majoittua mökissä meren rannalla, 10 km kaupungin keskustasta. Ottakaa yhteyksiä, s-postiosoite alla.

    Mielenkiintoista matkan jatkoa toivotellen, tällä alueella on aivan mahtavat melontamaisemat!

    Sari J.
    sihteeri@keskipohjanmaanretkimelojat.net

    VastaaPoista