torstai 23. elokuuta 2012

Kalasatama


Kuva, leirimme illalla Korsnäsin kalasatamassa.


Torstai 23.8.2012, Korsnäs, kalasatama.


Aamu oli aurinkoinen ja peilityyni. Aurinko nousee vasta kuuden maissa ja lämmittää kunnolla kahdeksan kieppeillä. Syyspäiväntasaukseen on enää kuukausi aikaa. Mikäli on tyyntä on kaste voimakasta. Teltta täytyy useimmiten pakata märkänä kyytiin


On mukavaa päästä matkaan kaiken aamuaskaroinnin jälkeen

Varsinkin, kun meri on peilityyni, kauempansa on komeita kauniin ilman cumuluksia kuvastumassa vedenkalvoon ja kanootti liukuu kuin vastuksetta.


Vedämme reittimme pienten salmien kautta. Mökkejä on paljon, runsaasti erilaisia variaatioita ja maiseman käsittelytyylejä. Jännitämme kahden pengertien kohdalla onko niihin tehty kajakin mentävä silta-aukko. Onneksi oli.


Näimme merikotkia, useita. Ovatkohan tottuneet ihmisiin, kovin rohkeasti kaarsivat tai laskeutuivat kovin lähelle. Merihanhia on eilen ja tänään näkynyt parvissa lentämässä etelän suuntaan.


Sääennusteen mukaisesti tuuli voimistui ja oli meille vastainen. Avomeren reunass aaallokko on jo voimakas ja tökkäyttää vauhtimme. Saaria on kovin vähän antamaan tuulensuojaa. Korsnäsin kohdalla ne vähätkin loppuvat ja jatkaminen on suivaisaa, kun leiripaika löytäminen avoimelta, tiuhamökkiseltä rannalta on hyvin epävarmaa.


Pujahdamme kalasatamaan aallonmurtajan aukosta. Laiturilla kaksi miestä selvittelee ahvenverkkoja, kolmas on juttukaverina. Kyselemme hyviä paikkoja leiriytymiseen. Kuulemme ulompana saaressa olevan autiotuvan, mutta keskustelu päätyy ehdottamaan meille yksinkertaisesti tätä satamaa leiriksi. Ja voimmepa käyttää vieraanvaraisella tarjouksella satamarakennuksen eräitä tiloja hyväksi. Loistomahdollisuus. Illan mitaan tapaamme ihmisiä, käymme muutaman innostuneen keskustelunkin. Saapas nähdä minkälainen vuorokausirytmi tässä paikassa on


Melontamatka Mellanbådan - Korsnäs 31,0 km.

 

--

 

Seppo Sihvonen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti