tiistai 14. elokuuta 2012

Sisäsaaristoon



Tiistai 14.8.2012

Nimetön saari, Taivassalo, Kustavin rajalla, Tylpänniemen eteläpuolella, Tuulvesi


Hieno sää jatkuu yhä. Tuulta muutama m/s ja sekin myötäistä. Siltikin tuuli pääsi tempaisemaan hatun päästäni. Tämmöisen pienenkin aluksen kääntäminen on tuskallisen hidasta kallisarvoisen varusteen ollessa vajoamassa syvyyteen, mutta pelastustyö onnistui. Onneksi tämän suurempaa draamaa ei päiväämme mahtunut.


Suuntana on Velkua ja siellä Teersalo. Teersalo on kiinteän autotien päässä ja on jo aikoja ollut Velkuan tapahtumakeskus. Nyt tietysti toimintaa näyttää hallitsevan lomanviettäjien palvelu. Teersalossa on yhteysaluksen laituri, lossi Palvaan, bensa-asema, vaatimaton kauppa, pitseria, pubi, satoja metrejä venelaitureita, rivitaloja ja juuri ja juuri rantautumistilaa kahdelle kajakille veneluiskan vieressä.


Söimme hyvät ravitsevan rasvaiset pitsat. Olisin mielelläni liittänyt tähän valokuvan onnellisista pitsan syöjistä terassivarjon alla, mutta valitettavasti kännykkä oli kaiken aikaa ystävällisesti latauksessa pitserian tiskin takana.


Taivassalossa on hyvin sisävesitunnelma, kapeita salmia, matalat ruovikkoiset rannat ja samean tuntuinen vesi ainakin nyt. Pohjoisempana kalliorannat palaavat, salmet avartuvat ja vesikin alkaa kirkastua. Kustaviin menee jättimäisen tuntuinen uusi silta.


Yöpymissaari löytyy heti reittimme varrelta, kun vain alamme sellaista katsastaa. Ihmeen hyvää tuuria. Kaikki tarpeellinen on tässäkin saaressa paikallaan. Lämpimällä kalliolla on mukava makoilla ruuan jälkeen. Kurjet huutelevat. Parvi kurkia lentää ylitse ja pudottatuu kohti vastarantaa. Lentävät tyylikkäästi kohden laskevaa aurinkoa.


Yöstä tulee taas lämmin auringon lämmittämä kallio teltan alla energiavarastona..


Päivän melontamatka Isolamppi-Tylpänniemi 38,1 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti